Waarom een grammaticaboek?

Grammaticaboek voor systematische herhaling

Het is een feit dat grammatica in de meeste leergangen Engels versnipperd en vaak onsystematisch wordt aangeboden. Bovendien is het niet mogelijk om via de leergang na twee of drie jaar de belangrijkste grammaticaregels te herhalen omdat de leerlingen de boeken niet meer hebben.
De behoefte tot herhaling zal zich vooral voordoen vanaf klas 3 in het voortgezet onderwijs. In het  eerste jaar van het mbo en hbo wordt een grammaticaboek vaak gebruikt om de verschillende instroomniveaus op een lijn te krijgen.
Als we de grammatica systematisch willen herhalen en oefenen, is een grammaticaboek onontbeerlijk.
Het is tegenwoordig toegestaan om grammatica op het schoolexamen te toetsen en mee te tellen. Het is natuurlijk veel gemakkelijker grammaticatoetsen te maken en te leren als leerlingen over een grammaticaboek Engels beschikken. Ook het beschrijven van de examenstof in het PTA is gemakkelijker aan de hand van een boek.

Op deze site wordt een aantal grammaticaboeken Engels voor vmbo, havo/vwo, mbo en hbo beschreven

Engelse grammatica grammaticaboek EngelsEngelse grammatica grammaticaboek EngelsEngelse grammatica tweetalig onderwijs grammaticaboek Engels tt0Engelse grammatica business Engels grammaticaboekEngelse grammatica business grammaticaboek Engels economisch