GrammarCheck

Engelse grammatica grammaticaboek Engels zelfstandig werkenDoelstelling en doelgroep

GrammarCheck is een grammaticaboek Engels bestemd voor alle onderwijssituaties waar behoefte is om de basisgrammatica eens goed op een rijtje te zetten en te herhalen. Het boek kan gebruikt worden vanaf de derde klas.
GrammarCheck is speciaal bedoeld om zelfstandig te verwerken omdat de oefeningen direct kunnen worden nagekeken via een antwoordstrook op de volgende bladzijde.
In termen van het Europees Referentiekader kan het niveau worden omschreven als een essentiele grammaticale basis voor de niveaus ERK A2, B1, B2.
Uitgeverij Walvaboek

Opzet

GrammarCheck biedt de mogelijkheid om de belangrijkste onderdelen van de Engelse grammatica te oefenen. Dit kan zowel klassikaal als zelfstandig en in eigen tempo.
Op de linker pagina staat de uitleg; de oefeningen staan op de rechter pagina. Op de oefenpagina kan de leerling de antwoorden invullen. Door het omvouwen van de antwoordstrook komen de eigen antwoorden en de antwoordsleutel naast elkaar te liggen. Dit maakt een directe correctie mogelijk. Deze werkwijze heeft een positieve uitwerking op motivatie en leerresultaten. Deze correctiemethode lijkt conventioneel maar werkt in feite sneller dan wanneer hiervoor de computer gebruikt wordt.
De oefeningen kunnen ook gebruikt worden als pretest. In dit geval wordt eerst de oefening gemaakt en aan de hand van het resultaat beslist de gebruiker om de uitleg te bestuderen.

Kenmerken
• Elk onderwerp wordt in kleine stappen behandeld.
• Onnodige leerballast is weggelaten.
• Ingewikkelde grammaticale termen worden vermeden.
• Geschikt voor zelfstandig werken en zelfstudie door de mogelijkheid van onmiddellijke antwoordcontrole.
• Oefeningen kunnen als pretest gebruikt worden.

Bestelinformatie

logowalvaVoor beoordelingsexemplaren en bestellingen: www.walvaboek.nl

 

Mail uw reviews, opmerkingen of vragen over dit boek naar
pvandervoort1@gmail.com